Mis ‘m niet:
de Dag van Melk van het Noorden
De partners van Melk van het Noorden bundelen hun krachten en organiseren voor alle betrokkenen om en rond de melkveehouderij ‘de Dag van Melk van het Noorden’.

Op vrijdag 17 juni 2022 bent u, van 10.00 tot 22.00, welkom op deze beursdag in Leeuwarden aan de Neptunesweg 3 in Leeuwaren. Om in gesprek te gaan met alle standhouders; om de nieuwste innovaties en ontwikkelingen te bespreken én om elkaar te ontmoeten.
Entree is gratis en u wordt voorzien van een hapje en een drankje. Tot ziens de 17 juni!

 

Wat u van de Dag van Melk van het Noorden kunt verwachten

Als het gaat over: voeren, inkuilmanagement, financieringen, fokkerij, mestkwaliteit, melktechniek, jongveeopfok, mechanisatie, of wat voor onderdeel dan ook dat van belang is voor uw bedrijfsvoering: u vindt op de Dag van Melk van het Noorden een standhouder die u verder kan helpen.
Zaken die u onder andere kunt verwachten:
* Een demonstratie van de Lely Vector
* Diverse lezingen over onder andere thema’s als ‘voerkosten besparen bij hoge grondstofprijzen’ en ‘Hoe haal ik meer uit mijn jaarrekening’
* Zelf uitproberen hoe het is om een vrachtwagen met mest of andere goederen te besturen
* Kunstmest toedienen via bladbemesting – bekijk de techniek erachter en de spuitmachine van dichtbij
* Demonstraties voersilo’s reinigen
* Bekijk het mestverwaardingsysteem Lely Sphere met eigen ogen
* Luchtkussens voor jongere bezoekers
* Gratis koffie, fris en later op de dag een biertje
* Volop eten voor slechts € 1 per consumptie

 

Opening door Caroline van der Plascaroline van der plas bbb

 

 

 

 

Om 10.00 precies zal BBB-frontvrouw Caroline van der Plas een korte inleiding geven en daarmee de Dag van Melk van het Noorden openen.
Wilt u Caroline in levende lijve aanschouwen en haar openingswoorden niet missen? Zorg dan dat u 10.00 erbij bent.

Lezingen en practica

Gedurende de dag kunt u verschillende lezingen en practica bezoeken en bijwonen. Houd de website en Facebookpagina van Melk van het Noorden in de gaten voor informatie over de tijden van de verschillende activiteiten op dit gebied.
Bij de beurshal en het beursplein vindt u de Dag zelf ook informatie over de plaats en tijd waarop de lezingen worden gehouden.

WAT JE ONDER ANDER KUNT BEZOEKEN:
• Neem ‘Een kijkje in de koe’.
In dit practicum loop jijzelf de achterkant van een koe binnen, tenminste, zo lijkt het echt! Op deze wijze kun je kijken hoe de vertering van de koe werkt. Vertegenwoordigers van Hoogland BV, Speerstra Feed Ingredients en Van der Heide geven gedurende de dag toelichting op de werking van de koeienmagen.
* Specialisten van Denkavit laten ook magen van jonge kalveren zien. En hoe melk verteert in een kalvermaag.
• Lely Center Noord houdt tweemaal een korte lezing over de werking van managementprogramma Lely Horizon (14.00 en 19.30) en de werking van de Lely Sphere (14.30 en 20.00).
• Accountantskantoor Van der Veen & Kromhout verzorgt tweemaal een korte lezing met de titel ‘Hoe haal ik meer uit mijn jaarrekening?’ (11.30 en 15.30)
• Rinagro verzorgt tweemaal een korte lezing met de titel ‘Stikstof, van hoofdpijndossier naar geld in uw portemonnee’ (11.00 en 15.00)

En vergeet u vooral niet om ook een kijkje te nemen in de mengvoerfabriek verderop het terrein. Vertegenwoordigers van Hoogland BV leiden u hier graag rond.


De standhouders

Op de Dag van Melk van het Noorden vindt u standhouders die allemaal actief zijn richting de melkveehouderij, maar allemaal vanuit een andere branche.


Locatie

Hoogland BV
Neptunusweg 3
Leeuwarden

Volg de parkeerinstructies. Bordjes en parkeerwachters loodsen u richting het parkeerterrein en de ingang van het terrein.

Bezoekers bezoeken het terrein en de beursdag op eigen risico

 

Vorig artikelDiesel besparen is taak voor boer én loonwerker
Volgend artikelTien aanbevelingen voor nieuw stikstofbeleid