Twee in Melk van het Noorden gepubliceerde artikelen zijn gisteren in Abbenes onderscheiden met de Gouden Greep, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Land- en tuinbouwjournalistiek (NVLJ). De prijs voor het beste interview van 2023 ging naar Sjoerd Hofstee, terwijl Jelle Feenstra de Gouden Greep kreeg voor de beste landbouwreportage.

In het interview ‘Veel van de kritiek op ons vind ik onterecht’ legt Sjoerd Rabobank-directeur Food & Agri Alex Datema het vuur aan de schenen. Jelle tekent in het verhaal ‘De boer die alles veranderde’ het verhaal op van Jan Dirk van de Voort, die met zijn melkveebedrijf een totale metamorfose onderging: van gangbaar intensief naar biologisch regeneratief. De jury, bestaande uit Rochus Kingmans, Annechien ten Have, Roel Leferink en Bert Kleiboer, was lovend over beide verhalen. ‘Twee pareltjes.’

Jan Braakman (Boerderij), René Eijsink (Nieuwe Oogst/Taboer), Redactie Boerderij, Nieuwe Oogst/Yuna Linde en Ruben Meijerink pakten de prijzen in andere rubrieken. Dit waren respectievelijk Nieuws & Onderzoek, Podcast, Multimediale Producties, Pionieren en Fotografie.

Jelle Feenstra van Langs de Melkweg krijgt uit handen van de juryleden Roel Leferink en Bert Kleiboer de Gouden Greep uitgereikt in de categorie Bedrijfsreportage.
Sjoerd Hofstee van Langs de Melkweg won de prijs voor het beste interview, gepubliceerd in Melk van het Noorden.
Vorig artikelAls God in Frankrijk
Volgend artikelNederlander verovert Frankrijk met hooimelk