18.5 C
Sneek
zondag 19 mei

Over Melk van het Noorden

Melk van het Noorden (MvhN) is een specifieke uitgave voor melkveehouders in Noord-Nederland. Het medium is actueel, regionaal en specialistisch. MvhN wordt gekarakteriseerd door het echt vanuit de boer denken en schrijven. Waar de boer over spreekt aan de keukentafel, leest hij over in MvhN.

Het printmagazine verschijnt tweemaal per jaar en wordt verspreid onder circa 10.000 adressen van melkveehouders en agribusiness in Noord-Nederland. Publicatie vindt plaats in de vroege zomer en het late najaar. Alle bijdragen in de printmagazines, verschijnen ook op deze website www.melkvanhetnoorden.nl.

Uitgever van MvhN is Persbureau Langs de Melkweg. De uitgever zorgt voor de journalistiek relevantie van het magazine. Binnen MvhN werkt de uitgever samen met partners uit de agribusiness. Deze partners beogen een meerwaarde te behalen uit de exposure die hun deelname aan het printmagazine en de website biedt.

Partners

Als partner aan MvhN zijn verbonden:

Sjoerd Hofstee en Jelle Feenstra van Persbureau Langs de Melkweg

Agriland

Agriland Assurantieadvies is een bedrijf wat zich bezighoudt met het adviseren en bemiddelen in verzekeringen; hoofdzakelijk in het agrarisch segment.

Bio Enterprise

Bio Enterprise is niet zomaar een groothandel. De specialisten hebben veel kennis in huis die zij graag delen met veehouders. De boer profiteert zo van de deskundigheid en jarenlange ervaring.

Denkavit

Denkavit is specialist op het gebied van kalvermelk en de opfok van kalveren. Met zorgvuldig ontwikkelde producten wordt ingezet op een uitgebalanceerd assortiment voor kalverenopfok.

GGI Holland

Importeur van Duits rundveesperma. Verhandelt in Nederland hoogwaardig fokmateriaal uit Duitsland. Vooral gericht op de rassen Holstein en Brown Swiss voor de melkveehouderij.

Hoogland BV

Hoogland BV adviseert en begeleidt akkerbouwers en melkveehouders met hun bedrijfsvoering. Daarnaast levert het bedrijf diverse producten zoals zaaizaden, meststoffen, diervoeders etc. en beschikt het over een eigen mengvoerproductie.

Landbouwstart

Landbouwstart stelt boeren in staat slimmer te kopen en te handelen. Het helpt bij het inkopen & verkopen van fosfaatrechten, gebruiksruimte en VVO's.

Luimstra Mesttransport

Als intermediair bemiddelt het bedrijf in de aan- en afvoer van vaste- en vloeibare meststoffen op verantwoorde wijze. Daarnaast speelt het bedrijf een rol bij het transporteren en aanwenden van de meststoffen.

Melkcontrole Nijland

Melkcontrole Nijland verzorgt als onafhankelijke organisatie de melkcontrole voor haar leden. De vereniging staat voor een moderne, flexibele en betaalbare uitvoering van monstername.

Niscoo

Niscoo is een kenniscoöperatie met het doel het toegankelijk maken en bundelen van kennis voor de ondernemer in de agrarische sector. Niscoo versterkt, als onafhankelijk collectief van melkveehouders en akkerbouwers, het ondernemerschap in de agrarische sector door middel van kennis.

PAS

Met meer dan 40 jaar ervaring in alle soorten mestopslagsystemen en afdekkingen, helpt PAS ondernemers op weg in de wereld van de mestopslag. Of dit nu voor mest, slib, water of andere vloeistof is.

Lely

Lely levert passende oplossingen voor automatische melken en voeren. Daarbij staan lokale experts 24/7 klaar voor technische service.

Silobags

Het bedrijf vult zand- en grindslurven. In bigbags van zestig stuks in totaal worden die bij de besteller thuisbezorgd met een soortgewicht van 20 kilo.

Speerstra

Het bedrijf levert voeradditieven aan melkveehouders en mengvoerindustrie die de weerstand en de melkproductie van melkkoeien verbeteren en stimuleren.

V/d Veen & Kromhout

Het bedrijf staat voor het opstellen van begrotingen, bedrijfseconomische rapportages, bedrijfsmanagementrapportages en mestplannen, begeleiden van bedrijfsovernames, -opvolging en – beëindiging, advies over fiscale optimalisatie en specifieke regelgeving (mestbeleid, natuurbeschermingswet / PAS, GLB en andere subsidies).

V/d Meerakker / Nutrilab

De onafhankelijk bureaus voor mestadministratie en monstername (Van de Meerakker) en monsteranalyses (Nutrilab) vormen een samenwerking om monsters van onder ander grond, water, mest en ruwvoer te nemen, analyseren en verwerken.

W.H. van der Heide

De werkzaamheden betreffen de verkoop en het installeren van nieuwe of gebruikte vijzels, het leveren van nieuwe en gebruikte silo’s en het onderhoud van de installaties of silo’s.